Sunday ,29 May 2022
Последни:
Home > ФК Вардар > Прв тим > ФК Вардар до крајот на април треба да ги достави своите документи за финансиското работење
ФК Вардар до крајот на април треба да ги достави своите документи за финансиското работење

ФК Вардар до крајот на април треба да ги достави своите документи за финансиското работење

Фудбалската федерација на Македонија денеска објави дека клубовите ќе може да ги достават своите документи за финансиското работење до крајот на април, а не како што беше првично до крајот на овој месец. Значи, доколку сака ФК Вардар да игра оваа година во евро-куповите, ќе треба да ги комплетира документите за финансиското работење до крајот на април.

Во соопштението на ФФМ се вели:

Одделението за лиценцирање на ФФМ веднаш ги извести клубовите -апликанти за УЕФА клупска лиценца и им даде до знаење дека рокот е поместен.

Во исто време одделот за лиценцирање на УЕФА даде и појаснување на оваа одлука во која има две под-точки, за кои исто така клубовите апликанти се веднаш известени:

-  Составот на документи кои треба да се достават за исполнување на овој критериум останува непроменет и е согласно претходно утврдениот список кои клубовите веќе го имаат добиено од своите национални асоцијации. ФФМ Правилник за лиценцирање на клубови за учество во натпреварувања во организација на УЕФА – верзија 8

-  Моменталната ситуација на влијае на исполнување на условите од финансискиот критериум бидејки во документацијата се доставуваат ревидирани извештаи и дополнителна документација која се однесува на фискална 2019 година, односно за обврски на клубовите кои доспеваат заклучно со 31.12.2019.

За секое дополнително прашање во врска со оваа одлука на УЕФА за поместување на рокот за достава на документација, одделението за лиценцирање на ФФМ стои на располагање.