Saturday ,13 August 2022
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > Шест победи на првиот натпреварувачки ден на “Фер Плеј куп“ за Вардаровите екипи
Шест победи на првиот натпреварувачки ден на “Фер Плеј куп“ за Вардаровите екипи

Шест победи на првиот натпреварувачки ден на “Фер Плеј куп“ за Вардаровите екипи

Денес започна турнирот “Фер Плеј куп“ во Охрид на кој учествуваат и три Вардарови генерации, со вкупно пет свои екипи. По комплетирањето на првиот натпреварувачки ден беа забележани вкупно 6 победи и 4 порази.

Генерацијата родени “2005“ година под водство на Игор Кралевски одигра четири натпревари со двете екипи и беа постигнати следниве резултати:

Вардар (1) – Фљамуртари 5:0 ( Никола Величковски (3), Матеј Гаштаров и Филип Јовановски)

Вардар (1) – Постолов Пандев 3:0  ( Никола Величковски (2) и Матеј Гаштаров)

Вардар (2) – Кикер ( Краљево)  0:2

Вардар (2) – Перак (Прилеп)  0:2

Две победи на првиот натпреварувачки ден за генерацијата “2006“ на Филип Арсовски

Вардар – Јан Бојс  2:0  ( Давид Голубов (2)

Вардар – Пелистер  7:1 ( Марко Николовски (4), Давид Голубов, Олег Михајловски и Стефан Коловски).

Свои настапи на првиот ден на турнирот имаше и најмладата генерација “2007“ на тренерот Зоран Петковски. Тие одиграа четири натпревари и забележаа

Вардар (1) – Караорман (2)  17:0

Вардар (2) – Караорман (1)  1:5

Вардар (1) – Шумадија  4:3

Вардар (2) – Нова Колонија  1:3