Tuesday ,28 May 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > Од утре со тренинзи стартува младинската школа на ФК Вардар, познати се тренерите на генерациите
Од утре со тренинзи стартува младинската школа на ФК Вардар, познати се тренерите на генерациите

Од утре со тренинзи стартува младинската школа на ФК Вардар, познати се тренерите на генерациите

Од утре со тренинзи стартува и младинската школа на фудбалскиот клуб Вардар. На својата официјална страна клубот излезе со соопштение кое ви го пренесуваме во целост:

Веќе од утре стартува со работа најтрофејната и најуспешна Младинско – пионерска школа, па ви ги претставуваме новините:
За Координатор на Младинско Пионерската школа е назначен Зоран Бошковски – Чоко.
Тренери по генерации:
Генерација 2003 – Никола Глигоров
Генерација 2004 – Петар Георгиевски
Генерација 2005 и 2006 – Сашо Божиноски
Генерација 2007 и 2008 – Владимир Колев
Генерација 2009,2010 и 2011 – Зоран Петковски
Генерација 2012 и 2013 – Сашо Тодоровски
Тренери на голмани:
Слободан Мутибариќ и
Драги Атанасовски
Тренинзите ќе се одржуваат во Тренинг Центарот во Хиподром и започнуваат веќе од утре (Петок, 20.08.2021), и тоа:
- 16:45 почеток на тренинг Генерација 2005
- 17:45 почеток на тренинг Генерација 2007 и 2009
- 18:45 почеток на тренинг Генерација 2006 и 2008