Friday ,19 April 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > Од утре со тренинзи стартува и Академијата на ФК Вардар
Од утре со тренинзи стартува и Академијата на ФК Вардар

Од утре со тренинзи стартува и Академијата на ФК Вардар

Од утре со тренинзи стартува и Академијата на фудбалскиот клуб Вардар. Што се однесува до раководството, тоа останува исто од изминатиов период. Ѓорѓи Христов останува на функцијата директор на школата, додека координатор и понатаму ќе биде Сашо Милошевски.

Што се однесува до тренерите кои ќе ги водат генерациите до крајот на сезоната, познати се истите.

Филип Ивановски ( генерации 2002 и 2003)

Сашо Тодоровски ( генерации 2004 и 2005)

Драган Стефановски ( генерации 2006 и 2007)

Милан Коцески ( генерации 2008 и 2009)

Бобан Андоновски ( генерации 2010 и 2011)

Зоран Петковски ( генерации 2012 и 2013)

Сашо Милошевски ( генерации 2014 и 2015)

Тренер на голмани во младинската школа ќе биде Бојан Димковски, додека кондиционен тренер е Саше Голубиќ. Утре, генерациите ќе го имаат својот прв собир во новата година.