Thursday ,11 August 2022
Последни:
Home > ФК Вардар > У-17 > Лука Јакимовски е играчот со најголема минутажа за пионерската екипа на ФК Вардар
Лука Јакимовски е играчот со најголема минутажа за пионерската екипа на ФК Вардар

Лука Јакимовски е играчот со најголема минутажа за пионерската екипа на ФК Вардар

Играчот кој имаше најголема минутажа за пионерите на ФК Вардар сезонава беше Лука Јакимовски. Овој играч ја доби најголемата доверба од тренерот Божиноски и помина најмногу минути на теренот за пионерската екипа.

Во продолжение погледнете ја статистиката за минутажата за секој од играчите кои сезонава настапуваа за пионерската екипа.

1. Лука Јакимовски  2052

2. Матеј Митревски  1906

3. Влатко Кулуковски  1882

4. Тино Спасиќ  1873

5. Зоран Фидановски  1756

6. Александар Трајчевски  1522

7. Михаил Кузмановски  1400

8. Стефан Ристовски  1186

9. Максим Бундалески  1159

10. Илија Апостоловски  990

11. Дарко Сековски  910

12. Горјан Цветков  900

13. Никола Уневски  864

14. Леонид Илиевски  811

15. Дамјан Цикарски  802

16. Давор Серафимов  720

17. Алтин Алији  699

18. Агрон Туша  500

19. Филип Радевски  334

20. Алтин Нурединовски  326

21. Никола Филевски  272

22. Матеј Николовски  152

23. Алексеј Стефаноски  151

24. Димитар Папазов  145

25. Арбин Курти  131

26. Кирил Димовски  97

27. Хадис Рамани 77

Информациите за статистиката на играчите се земени од комет системот на фудбалската федерација на Македонија.