Sunday ,22 May 2022
Последни:
Home > Комити > Комити: На нашите браќа од Гелзенкирхен им го честитаме јубилејот – 15 години од нивното формирање
Комити: На нашите браќа од Гелзенкирхен им го честитаме јубилејот – 15 години од нивното формирање

Комити: На нашите браќа од Гелзенкирхен им го честитаме јубилејот – 15 години од нивното формирање

Браќата од Гелзенкирхен денеска слават јубилеј 15 години од нивното формирање. По тој повод, нашите навивачи упатија честитки до своите браќа од Германија на својата официјална фејсбук страна. За мало потсетување, браќата од Германија ова лето помогнаа и донираа храна и облека за полавените во Стајковци.

Во продолжение целиот текст од “Комитите”.

На нашите браќа од Гелзенкирхен им го честитаме јубилејот – 15 години од нивното формирање.
Им посакуваме многу тифо, пиро и големи победи.
Гелсенкирхен – Скопје !!!

Wir möchten unseren Brüdern aus Gelsenkirchen das 15-jährige Jubiläum gratulieren. Wir wünschen Euch viele Tifo, Pyro und große Siege!
Gelsenkirchen – Skopje !!!