Monday ,10 December 2018
Последни:
Home > Комити > (ВИДЕО) Комити го запалија чаирското брдо и покажаа кој е кој во Скопје
(ВИДЕО) Комити го запалија чаирското брдо и покажаа кој е кој  во Скопје

(ВИДЕО) Комити го запалија чаирското брдо и покажаа кој е кој во Скопје

Најголемата навивачка група, Комити, ги врши последните подготовки пред да го одбележат својот 30-ти роденден. Тие во  последната „акција“,  запалија 87 факели (годината од која постојат) и тоа на локација од водоводот на Гази Баба до железарскиот рид и подоцна објаснија  на нивната официјална страница зошто  во Чаир ги запалија факелите.

„Јубилејот се најави не случајно над Чаир, од таму потекнуваат едни од најсилните Комитски екипи кои во некои други времиња значеа многу во градов, значеа многу кога Чаир беше средина каде владееја Црвено-Црните бои на Вардар, кога Чаир беше артеријата на градот Скопје, населба атрактивна за живеење, старо Скопје со посебен шмек и традиција, со свој белег и препознатливост…Во чест на тие времиња…Како сме другите населби Скопски?

Видеото може да го погледнете- ТУКА!