Thursday ,30 May 2024
Последни:
Home > Комити > „Комити“: Што повеќе чукаме толку повеќе ќе бидеме на улица!

„Комити“: Што повеќе чукаме толку повеќе ќе бидеме на улица!

49343056_1995155860538689_4394405774701363200_n

Соопштението во целост е превземено од официјалната Фејсбук страна на  „Комити“.

Целосна поддршка за сите легитимни иницијативи за Семакедонски народен собир на 9 Јануари во 12ч. со цел одбрана на нашето свето и уставно име МАКЕДОНИЈА!

Затоа предходно, на Божик во 21:00ч. масовното излегување на тераса и силното чукање ќе значи не само пребројување, будење и охрабрување на Македонскиот народ туку и автоматски повик за масовна излезност на улица на 9 Јануари и #Блокада.

Што повеќе чукаме толку повеќе ќе бидеме на улица!
#Чукаме за кого? За Македонија!
‘Па тоа е свето име бе мамето ваше!’