Sunday ,12 July 2020
Последни:
Home > Комити > Никогаш заборавен, Тоше!
Никогаш заборавен, Тоше!

Никогаш заборавен, Тоше!

Точно на овој кобен датум почина најголемиот македонски пејач Тоше Проески. Тага, неверување, плач.. вака беше на овој ден 16.10.2007 година, кога сите шокантно ја дознавме веста за нашиот голем човек. Знаеше да направи вистински хит песни какви што никој македонски пејач не би ги направил ден денеска. Го сакаше и зборуваше за него цела Европа.

Почна да се прочујува гласот на Тоше и на другите континенти, гордо ја претставуваше Македонија и македонскиот народ каде и да оди Но, за жал, не напушти многу бргу..

Ваква личност никогаш не смее и нема да биде заборавена!

Секогаш во нашите срца, ТОШЕ Проески!