Monday ,04 March 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > (Фото) Кугларскиот клуб Вардар успешно го реализираше 4-тиот интернационален кугларски турнир
(Фото) Кугларскиот клуб Вардар успешно го реализираше 4-тиот интернационален  кугларски турнир

(Фото) Кугларскиот клуб Вардар успешно го реализираше 4-тиот интернационален кугларски турнир

По двегодишна Ковид пауза, конечно се одржа 4-тиот интернационален традиционален кугларски турнир СКОПЈЕ 2022 со учество на двете Вардарови екипи и гостите од Србија, КК Београд и КК Милош Обилиќ.
/
Екипен победник е повторно КК Београд, екипа која атакува кон врвот на Европа оваа сезона, додека А тимот на Вардар беше второпласиран, а трета беше екипата на КК Милош Обилиќ.
Во поединечна конкуренција, победи кугларот на КК Београд Давид Лаинчак со 601, втор беше нашиот претседател и куглар Димитар Димитровски со 583 и на третото место се пласираше репрезентативецот на светскиот шампион Србија и куглар на КК Београд, Александар Милинковиќ со 573.
Прекрасно кугларско случување по стерилните 2 години ради пандемијата, надминати многу предизвици и успешно организиран турнир под покровителство на Град Скопје
Турнирот беше свечено отворен од страна на новиот претседател на КФМ, Игор Михајловски и укажа чест со прифатената покана од КК Вардар.
1 2 3 5 6 287291210_431618578947524_5279379101389806176_n 304849632_431616698947712_5191086498207230852_n 305030729_431616728947709_7217131243142983718_n 305036884_431617078947674_6217019025492976733_n 305066747_431618522280863_570459868054557191_n 305190871_431617102281005_3637386392106805677_n 305198779_431617112281004_6095974889520050782_n 305280365_431618458947536_5029581589480243407_n 305391691_431617185614330_6413938225623962377_n 305393815_431618362280879_1675604423097837997_n 305489294_431618352280880_3959328185407716492_n d d2 d4 d11 d22 d43 d444 d2222