Saturday ,13 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > БК Вардар моментален состав

БК Вардар моментален составСо појавувањето на Ревитализираниот БК Вардар наместо да се поправи боречката сцена во земјава атмосферата и квалитатот напротив се влоши ситуацијата.Како што не информираат напротив од ФБРМ се работи против интересот на Вардар и борењето во Р.Македонија.Дури и нешто необјасниво се случи се укина Лига-Системот најверојатно поради екстра составот на БК Вардар на чело со шефот на стручниот штаб Професор Љубомир Пешко .Составот  е следен:

             КАДЕТИ:
 • Рамазан Гаџикханов  ( Син на починатиот олимпиец Насир Гаџикханов)
 • Стефан Пешко 
  Сертификатот издаден од Светската Боречка Федерација на Проф.Љ.Пешко

  Сертификатот издаден од Светската Боречка Федерација на Проф.Љ.Пешко  МЛАДИТЕ

 • Ѓеорго Глигоров
 • Кристијан Пешко
 • Бехар Мамути

                 ИСКУСНИТЕ :

 • Никола и Дарко Димчевски
 • Алмир Османспакиќ
 • Самуел Беговиќ
 • Тимур Кхамикоев
 • Кхалил Забаиров
 • Иван Вучиќ
 • Владимир и Алексанар Шумаров(и)
 • Љуан Зенка

Кога ќе се погледне ова заедно шефот на стручниот штаб г-н Професор Љубиша Пешко прв во Македонија и еден од ретките во светот со сертификат од Светската Боречка Федерација UWW(некогашна ФИЛА).

vw1

Доста е јасно зашто конкурентите како Лирија ,Балканец и Бучим одеднаш не им одговара т.н Лига-Систем на натпреварување во Македонија .Бидејќи драги мој Вардар ВОСКРЕСНА по десетина години .Нашите борачи се цел на Германски гиганти, за тоа подетално наскоро.


Leave a Reply