Tuesday ,21 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање: Вардар ќе ја претставува Македонија во „Европа Куп“
Куглање: Вардар ќе ја претставува Македонија во „Европа Куп“

Куглање: Вардар ќе ја претставува Македонија во „Европа Куп“

Кугларскиот клуб Вардар кој како вице-првак во МКЛ и Купот на РМ обезбеди место во европските натпреварувања веќе се пријави за учество во еден од куповите.

Црвено-црните ќе ја претстауваат Република Македонија на „Европа Купот“ во куглање. Истиов оваа есен ќе се игра во Брчко, Босна и Херцеговина. Како што вчера објавивме, дирекорот и најдобар нас играч, Димитар Димитровски мина во хрватскиот вице-првак Метројак, екипа со која исто така ќе биде дел од ова натпреварување.