Thursday ,25 July 2024
Последни:
Home > Историја > (ФОТО) Тимот на РK Вардар во 1962 година

(ФОТО) Тимот на РK Вардар во 1962 година

istorija-vardarfansРК Вардар како што е добро познато е формиран 1961 година. “Вардар фанс” ви донесува фотографија од ракометарите на РК Вардар од далечната 1962 година. Како изгледале првите генерации на ракометниот клуб на Вардар.

Оваа фотографија е направена одма по формирањето на РК Вардар, односно ова се првите генерации на Вардар кои ја имале таа чест да играат и да носат први победи во историјата на овој клуб.