Monday ,01 March 2021
Последни:
Home > РК Вардар > Младински лиги > Никола Кизиќ за Вардарфанс:Полека но сигурно ја подигаме нашата форма.
Никола Кизиќ за Вардарфанс:Полека но сигурно ја подигаме нашата форма.

Никола Кизиќ за Вардарфанс:Полека но сигурно ја подигаме нашата форма.

Избраниците на Стојан Петрушевски се победници во својата генерација на турнирот кој во периодот од 14-18 јануари се одржа на три локации во четири сали во Скопје:во двете сали во СЦ „Јане Сандански“, во СРЦ Кале и во ОУ „Круме Кепески“ во Кисела Вода.

Во сите натпревари забележаа големи победи:

1.Рк Вардар-Рк Младост Јуниор 34:19
2.Рк Вардар-Рк Метрополис 30:20
Финале:Рк Вардар-Рк Ѓорче Петров 41:18

-Турнирот беше организиран на едно одлично ниво,на кој имавме добри натпревари.Полека но сигурно ја подигаме нашата форма.Во последниов период повеќе работиме на физички план,турнирот ни дојде одлично за да ја кренеме нашата форма на повисоко ниво во продолжение од првенството.

Никола Кизиќ ја понесе наградата за најдобар голман на турнирот-Вардар“еден живот,една љубов“.

-Чуството да се биде најдобар голман на првиот турнир организиран од вардар е прекрасно.До крај на сезоната се надевам на уште една клубска и лична награда,изјави Никола Кизиќ за нашиот сајт.

21.01.2015

Звонко Ивановски

Leave a Reply