Tuesday ,13 April 2021
Последни:
Home > РК Вардар > Младински лиги > Пионерите на РК Вардар дел од меѓународен турнир организиран од РК Илинден Вардар
Пионерите на РК Вардар дел од меѓународен турнир организиран од РК Илинден Вардар

Пионерите на РК Вардар дел од меѓународен турнир организиран од РК Илинден Вардар

Пионерската екипа на ракометниот клуб Вардар овој викенд ќе биде дел од меѓународен ракометен турнир кој ќе се игра во скопската населба Илинден. Тимот предводен од Зоран Петковски-Зенга и Никола Бисинов овој викенд го заврши есенскиот дел во пионерската група-1 како второпласиран тим.

На истиот покрај екипи од земјава свое учество ќе земат тимови од Босна и Херцеговина.  Организатор на истиот кој е втор по ред е ракометната школа Илинден Вардар од истоимената населба, предводен од брачниот пар Дарко и Александра Јанев. Оваа година на турнирот ќе настапат 20 екипи, 13 екипи во генерацијата 2002/2003 и 7 екипи во генерацијата 2006/2007. Тоа значи дека повеќе од 400 деца ќе се појават во населба Илинден за време на овој турнир.

Екипи кои ќе учествуваат на турнирот „Илинден“

Генерација 2002/2003

Група А

РК Волково – Скопје
РК Драчево – Скопје
РК Шампион –  Скопје
РК Вардар – Скопје
ОРК Челинац – Лакташи, БиХ
РК Гостивар – Гостивар
РК Алушовски – Скопје

Група Б

РК Карпош – Куманово
РК Аеродром – Скопје
РК Илинден – Скопје
РК Металург – Скопје
РК Балтепе – Тетово
РК Бијелина – Бијелина, БиХ

Генерација 2006/2007

Група А

РК Гостивар – Гостивар
РК Балтепе – Тетово
РК Аеродром – Скопје

Група Б

ОРК Лакташи – Лакташи, БиХ
РК Илинден – Скопје
РК Драчево – Скопје
РК Шампион –  Скопје

Сите натпревари од овој турнир, кој ќе се одржи од 21 до 23 декември ќе бидат одиграни во спортската сала „Гоце Делчев“ во населба Илинден.