Friday ,01 December 2023
Последни:
Home > Uncategorized > Вардар против Тетекс ТТК во воведното коло од 2.лига
Вардар против  Тетекс ТТК во воведното коло од 2.лига

Вардар против Тетекс ТТК во воведното коло од 2.лига

Hа заеднички состанок со претставниците на раководството на федерацијата, Здружението на клубовите од Втората лига-мажи ги утврди натпреварувачките броеви за новата натпреварувачка сезона 2021/2022

Учесниците во ова натпреварување ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.Хераклеа

2.Вардар

3.Медика Карта

4.Шкупи

5.Борец Баскет

6.Партизан Водно Санс

7.Чаир 2030

8.Тетекс ТТК

9.Баскет КАМ

10.Охрид

11.Струмица

12.Црн Дрим

Согласно со Бергеровиот систем за 12 екипи-учесници во натпреварувањето, во првото првенствено коло од Втората лига-мажи во сезоната 2021/2022, предвидено за 9. октомври, ќе играат:

Хераклеа – Чаир 2030

Вардар – Тетекс ТТК

Медика Карта – Баскет КАМ

Шкупи – Охрид

Борец Баскет – Партизан Водно Санс

Струмица – Црн Дрим