Sunday ,28 May 2023
Последни:
Home > Uncategorized > МВП-то Луканоски и уште 6.играчи на Вардар повикани за селектирање на репрезентацијата М16
МВП-то Луканоски и уште 6.играчи на Вардар повикани за селектирање на репрезентацијата М16

МВП-то Луканоски и уште 6.играчи на Вардар повикани за селектирање на репрезентацијата М16

Првиот ден од месец јули е наменет и за селективни тренизи за играчи родени 2006 година, односно оние кои се натпреваруваа во М15 лигата на КФСМ.

Согласно со предвидениот план, на 1. јули, во салата „Методија Андонов-Ченто“ во населбата Маџари во Скопје, ќе се одржат селективни тренинзи.

Потенцијалните 50. кандидати за место во оваа наша национална селекција ќе работат во две групи.

Првата стартува од 11.30 часот, додека нешто подоцна, од 13.часот, своите знаења пред стручниот тим ќе ги презентира и втората група на репрезентативни кандидати. Од вардаровиот тим има 7.покани помеѓу кој е повикан и Луканоски, играч кој беше МВП, на завршницата кај М15.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

 Група 1

(11.30-13.00 часот)

1.Томе Лисичков (КК Партизан Водно Санс)

2.Коста Кириловски (КК Партизан Водно Санс)

3.Николај Филипов (КК Партизан Водно Санс)

4.Марко Црнокрак (КК Партизан Водно Санс)

5.Филип Стојановски (КК Партизан Водно Санс)

6.Марко Петровиќ (КК Партизан Водно Санс)

7.Марко Лукановски(КК Вардар)

8.Сергеј Младеновски (КК Вардар)

9.Даријан Трајковски (КК Вардар)

10.Мирза Сачировиќ (КК Вардар)

11.Дино Лазаров(КК Дино Баскет )

12.Стефан Ефремов (КК Дино Баскет )

13.Горазд Митев (КК Дино Баскет )

14.Давид Крстов (КК Дино Баскет )

15.Бојан Величковски(КК МЗТ Скопје Аеродром)

16.Марко Стефановски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

17.Теодор Ѓуровски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

18.Стефан Стојковиќ (КК Феникс 2010 )

19.Карло Димевски (КК Феникс 2010 )

20.Димитрија Петровски (КК Феникс 2010 )

21.Никола Поповиќ(КК Навико Академија ФМП)

22.Дамјан Магеровски (КК Навико Академија ФМП )

23.Никола Николов (КК Навико Академија ФМП )

24.Андреј Чадамов (КК Спортисимо )

25.Андреј Стојановски (КК Пелистер Медика Карта)

Група 2

(13-14.30 часот)

1.Максим Црнокрак (КК Партизан Водно Санс )

2.Матеј Митев (КК Партизан Водно Санс)

3.Стефан Ѓоргиевски (КК Партизан Водно Санс)

4.Мартин Индов (КК Партизан Водно Санс)

5.Никола Јаничиќ (КК Партизан Водно Санс)

6.Малик Тачи (КК Вардар)

7.Бојан Бундовски (КК Вардар )

8.Матеј Груевски (КК Вардар )

9.Марко Димитровски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

10.Лука Марјановиќ (КК МЗТ Скопје Аеродром)

11.Сергеј Петровиќ (КК МЗТ Скопје Аеродром)

12.Гоце Милошевски (КК Феникс 2010)

13.Амар Грбовиќ (КК Феникс 2010)

14.Доријан Ивановски (КК Феникс 2010)

15.Данаил Христовски (КК Навико Академија ФМП)

16.Мартин Стојановски (КК Навико Академија ФМП)

17.Арт Шабани (КК Црн Дрим)

18.Мерт Лушо (КК Црн Дрим)

19.Дарко Трифуновски (КК Црн Дрим)

20.Марко Димковски (КК Куманово 2009 )

21.Владимир Ристовски ( КК Куманово 2009)

22.Димитар Зетов (КК Струмица)

23.Бојан Димитриев (КК Ангели )

24.Бер Абди (КК Тетова Булс )

25.Омер Сулејмани (КК Тетова Булс )