Thursday ,30 May 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Две вардарки повикани за селекцијата на Македонија М16

Две вардарки повикани за селекцијата на Македонија М16

Репрезентацијата „Под 16“ години-жени оваа година ќе учествува на ФИБА „Челенџер“’ турнирот кој од 9. до 14.август ќе се игра во Тбилиси (Грузија)

Подготовките на оваа наша селекција се планирани по завршувањето на селективните тренинзи кои се закажани за 1. И 2. јули, во спортската сала ДТВ „Партизан“ во Кавадарци.

Селективните тренинзи ќе опфатат две групи. Првата група ќе работи на 1.јули (во 11. часот), а во исто време, на 2. Јули ќе бидат проверени и кадетките во втората група која ја одбра селекторот Никола Златев.

Прва група 1.јули

(Сала ДТВ „Партизан “- Кавадарци 11.часот)

1. Анастасија Тодорова (Трокал)

2. Љубица Бошкова (Трокал)

3. Елена Атанасова (Трокал)

4. Ања Даниловска (Бадел 1862)

5. Марија Николов (Бадел 1862)

6. Мила Дјуковиќ (Бадел 1862)

7. Зара Стојковска (Бадел 1862

8. Милица Николиќ (Вардар)

9. Ана Милованова (Вардар)

10. Ангела Колева (Про Баскет)

11. Климентина Модева (Струга 2009)

12. Марија Филовска – Струга 2009)

Втора група – 2.јули

(Сала ДТВ „Партизан”- Кавадарци 11. часот)

1. Михаела Алексовска (Крива Паланка)

2. Ксенија Петревска (Крива Паланка)

3. Божица Стоевска (Крива Паланка)

4. Нена Стоименова (Крива Паланка)

5. Матеа Додевска (Крива Паланка)

6. Зорица Караѓозова (Баскет КАМ)

7. Ана Ангеловска (Клубски)

8. Деа Хоџа (Шкупи)

9. Елиана Граматикова (Италија)

10. Анастасија Србиновска (Гостивар)

11. Тамара Поповска (Гостивар)

12. Нена Василева (Тим Арена)

13. Инослава Стојковска (Крива Паланка)

Селектор: Никола Златев