Tuesday ,21 May 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Завировски со добар настап во Струга, АК Вардар екипно со „бронза“
Завировски со добар настап во Струга, АК Вардар екипно со „бронза“

Завировски со добар настап во Струга, АК Вардар екипно со „бронза“

Во градот Струга, викендов  се одржа атлетска трка на пат во должина од 10км и 5км. Вардаровиот атлетичар,  Петре Завировски одново беше предводник на црвено-црниот тим.

Покрај очигледниот замор акумулиран од бројните настапи оваа сезона, тој со борба до самиот крај постави резултат од 36-57 минути. Предводејки го Вардар до 3-место во екипен пласман. Вардарци беа „бронзени“ како тим на оваа трка.

Покрај Завировски за Вардар настапија и Марко Ивановски, Христифор Пејовски, Влатко Јакимоски и Ивана Кипријановска.

Вчера, трката Марко Ивановски ја заврши со резултат 38:38 минути. Христифор Пејовски со резултат 38:44 минути. Влатко Јакимоски со резултат 44:34 минути. Во женска конкуренција Ивана Кипријановска постави резултат од 49:25 минути.

Во првиот дел на сезоната Вардарци бележат исклучително добри резултати.