Sunday ,31 May 2020
Последни:
Home > Uncategorized > На денешен ден 2016: Се отвори објектот на Академијата на ФК Вардар
На денешен ден 2016: Се отвори објектот на Академијата на ФК Вардар

На денешен ден 2016: Се отвори објектот на Академијата на ФК Вардар

Пред четири години, на 15.мај 2016,  ФК Вардар со свечена цеременија ја отвори Академијата за млади фудбалски надежи зад источната трибина. Нашиот фудбалски клуб е прв во земјава со ваквов простор за идните фудбалери.

jl22 jl2

Истата ја отвори сопственикот на клубот г-н Сергеј Самсоненко,  на отварањето присуствуваа и тогашниот  градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, тренерите во младинските школи и други. Истата ја освети Г.Г Стефан арпископот охридски и македонски.

jl4

На свеченоста во својот говор г-н Самсоненко говореше за  изградената инфраструктура за фудбалскиот клуб од негова страна и вети дека нема да застане тука  и дека ќе гради и понатаму. Својот говор го заврши со реченицата “ Вардар еден живот, една љубов“ по што доби еуфоричен аплауз од присутните.