Tuesday ,23 April 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Куглање: МКЛ започнува 10.септември, една недела пред тоа Вардар ќе реализира меѓународен турнир
Куглање: МКЛ започнува 10.септември, една недела пред тоа Вардар ќе реализира меѓународен турнир

Куглање: МКЛ започнува 10.септември, една недела пред тоа Вардар ќе реализира меѓународен турнир

Македонската кугларска федерација го дефинираше почетокот на новата сезона 2022/2023 година, одлучено е истата да започне на 10.септември. Покрај тоа има ново амбициозно раководство што дава надеж дека оваа федерација и овој спорт ќе успеаат да одат чекор понапред.  Подетални информации на официјалната страница на федерацијата - ТУКА

Според плановите на црвено-црниот тим, една седмица предходно односно на 3.септември, КК Вардар 2014 ќе го организира својот меѓународен силен кугларски турнир. Повторно организацијата се очекува да биде како и претходно, на високо ниво и на турниот да се собере балканскиот кугларски крем, па ќе можеме во Скопје да гледаме повторно врвно куглање.