Monday ,22 April 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Претседателот на БК Вардар: Како функционира ФБСМ?
Претседателот на БК Вардар: Како функционира ФБСМ?

Претседателот на БК Вардар: Како функционира ФБСМ?

Како функционира ФБСМ? Прашува претсeдателот на нашиот БК Вардар, прoф.Љубиша Пешко. На официјалната страница на клубот беше поставено следното:

Повеќе од еден месец немаме никаква коресподенија со ФБСМ.
Поднесено е барање до федерацијата да ни се достават потребните документи за воспоставување коресподенција и комуникација со сите надлежни органи и тела н ФБСМ, со цел НЕПРЕЧЕНО ФУНЦИОНИРАЊЕ И РАБОТЕЊЕ НА БК ВАРДАР. Потребна е следната документација:

-Статут на ФБСМ

-Одлуки и регулативи

-Распоред на натпреварувања

-Правни акти на ФБСМ

66206139_2339978479424046_5421660191244419072_n

65866612_624757714709667_9183462878617796608_n