Tuesday ,23 July 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Титулите на Вардар го вивнаа македонскиот клубски ракомет на третото место во Европа, пред нас се само Германија и Франција зад нас Шпанија и Унгарија
Титулите на Вардар го вивнаа македонскиот клубски ракомет на третото место во Европа, пред нас се само Германија и Франција зад нас Шпанија и Унгарија

Титулите на Вардар го вивнаа македонскиот клубски ракомет на третото место во Европа, пред нас се само Германија и Франција зад нас Шпанија и Унгарија

Како што веќе е познато, доста тоа ќе се смени во европскиот клубски ракомет од сезоната 2020/2021 година. Покрај имињата на  куповите ќе се направи обид да се влиеа позитивно за да се подигне нивото на квалитетот во истите. на повисоко ниво. Македонскиот ракомет има сигурно место во новата  Лига на шампионите и три места во Европската ракометна лига  што е големо признание за нашиот клубски машки ракомет.

Одличните резултати во последните години на Вардар, односно тритте пласмани на Ф-4 и двете круни во Келн донесоа бенефит.  Па така Македонија е само една од трите земји кои имаат над 100 бодови на листа за европски купови за следната сезона. Ова значи дека Македонија го има најдобриот рејтинг на клупски план, ова значи дека Вардар долго ќе игра во елитната ЛШ како што е сега конципирана со години во иднина. Подобри нас  се само Франција и Германија. Ранкинг листата изгледа вака:

tttttttttttttt