Friday ,14 June 2024
Последни:
Home > Uncategorized > У.О на БК Вардар со богати парични награди за борачите по успехот на ДП
У.О на БК Вардар со богати парични награди за борачите по успехот на ДП

У.О на БК Вардар со богати парични награди за борачите по успехот на ДП

Како што веќе известиме, БК Вардар е најуспешен клуб на Државното сениорско првенство во борење. Управниот Одбор на Вардар донесе одлука за да се наградат медалистите на одржаното Сениорско Државно Првенство на Македонија во Кочани , на 27.јануари.2024 год.

И така , се наградуваат :
- Рамадан Мустафовски за освоено 1 место во категоријата до 97кг – 300€
- Магомедгадџи Нуров , 1 место , кат.125кг – 300€
- Марко Андонов , 2 место кат.74кг – 200€,
- Земри Авдили , 2 место, кат.61кг – 200€

46490878-4d83-4c57-9add-f776aa6e7003
- Андреј Наков , 3 место , кат. 65кг, – 100€.
- Александар Миланов, 3 место , кат.70кг – 100€ .
- Бехар Махмути, 3 место, кат.86кг – 100€.
- Даниел Манов, 3 место, кат.92кг – 100€.
- Сетфан Митев 3 место, кат.97кг – 100€
- Александар Марковски , 3 место, кат.97кг – 100€
- Виктор Аврамовски , 5 место, кат.57 – 50€.

d6bab431-5a60-4ce2-b6d6-661699920867

Женско борење :
- Бојана Лазаревска, 1 место, кат 72кг – 100€
- Емилија Илијевска , 2 место, кат.68кг – 50€.

8c4dce91-154a-4775-8037-f41de59116c3