Tuesday ,28 May 2024
Последни:
Home > Uncategorized > ПВK Вардар одбележа 3.години постоење

ПВK Вардар одбележа 3.години постоење

f

Пливачкиот и ватерполо клуб „Вардар-8“ одбележува три години постоење, по тој повод ја имаа следнава објава на официјалната страница:

-Кога ќе ни текне каде бевме само пред 3️⃣години ни се чини многу далечно.
А сепак како вчера да беше кога почнавме само со 1 тренер, со 4 патеки во неделата и неколку деца…
Денеска после 3️⃣години @pvk_vardar8 има 7 тренери!!
Имаме преку 1️⃣0️⃣0️⃣ деца кои тренираат во преку 35 патеки неделно.
f3 f4
Создадовме пливачи кои се актуелни државни прваци кои атакуваат нови државни рекорди!!
Го вративме ватерполото на базените, спортот кој беше пред целосно изумирање!!
И сеуште имаме уште многу многу работа, да создаваме новини нови успешни генерации!!
f2
3години МОТИВАЦИЈА
3 години ПОСВЕТЕНОСТ
3 години ЉУБОВ
ПВК ВАРДАР 8 – Скопје