Wednesday ,24 July 2024
Последни:
Home > Uncategorized > ПК Вардар: На третиот маратон од Купот на далечинско пливање, се прикажавме во одлично светло
ПК Вардар: На третиот маратон од Купот на далечинско пливање, се прикажавме во одлично светло

ПК Вардар: На третиот маратон од Купот на далечинско пливање, се прикажавме во одлично светло

Пливачкиот клуб Вардар на својата официјална страница информираше за нова активност, односно настапот на „На третиот маратон од Купот на далечинско пливање“. Нивната објава ви ја пренесуваме во целост:

На третиот маратон од Купот на далечинско пливање пливачите од ПК ВАРДАР 2018 се покажаа во одлично светло
➡️Во категорија 2006-2008 на должина од 2,5 км:
место за Симон Поповски
место за Јана Милковска и
место за Софиа Дамјанова
➡️Во промотивната детска трка за 2009 година и помлади :
место за неприкосновениот Михаел Петрески кој веќе 3 маратони по ред освојува прво место на оваа должина и
место за Матеј Велковски
На сите наши пливачи им го честитаме успехот и на овој маратон и покрај сите пречки со кои се соочивме сепак сите успешно го завршија
f8 f3 f2 f7 f-2