Saturday ,13 April 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Вардарците, Димитровски шампиони на Македонија во „тандем“ (ФОТО)
Вардарците, Димитровски шампиони на Македонија во „тандем“ (ФОТО)

Вардарците, Димитровски шампиони на Македонија во „тандем“ (ФОТО)

Викендов во Битола, во кугланата при СЦ „Боро Чурлевски“ се одржа Државно првенство за сениори, во  кугларски парови 2022. Вардарци на истото имаа голем успех.  Браќата Димитровски, Дарко и Димитар го освоиjа ова првенство со вкупно 1156 „соборени дрва“ оставајќи ги зад себе момците од Макпетрол, Мемеди и Ајдин. Честитки за вардарци за овој успех.

317380340_490084326434282_9060728398966462511_n 317446820_490084333100948_7438687058595286066_n 317472365_490084329767615_885935503666858598_n 317474504_490084336434281_4641474274063880097_n

Покрај тоа ние го имавме и „бронзениот“ пар, односно третото место исто така го зема пар од Вардар. Манев и Пеце Димовски дојдоа до позицијата број три на ова национално првенство.

1 2 3