Wednesday ,17 July 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Кадетките во групата А, со ривалите од скопскиот регион
Кадетките во групата А,  со ривалите од скопскиот регион

Кадетките во групата А, со ривалите од скопскиот регион

Има 14.тима кој ќе бидат дел  новата сезона во Кадетската лига во женска конкуренција, истите ќе бидат поделени во три групи по региони. Девојките на Платон и Папуџиева, кадетките на Вардар се дел од  групата А  каде ќе играат шест, додека во групите Б и В по четири екипи.

Во А група ќе се игра еднокружно дома/гости, а во Б и В групите ќе се игра двокружно дома/гости.  Потоа следи четвртфинале,  во кое  ќе се игра еден натпревар за пласман на Ф-4 турнирот.

Кадетска лига,

група А: Вардар, Ѓорче Петров, Илинден Вардар, Чаир, Скопје, Шампион