Monday ,26 September 2022
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Вардарки ќе го напаѓаат одново врвот на Европа, први мечеви на почетокот на октомври
Вардарки ќе го напаѓаат одново врвот на Европа, први мечеви на почетокот на октомври

Вардарки ќе го напаѓаат одново врвот на Европа, први мечеви на почетокот на октомври

Вардарки  во ждрепката ќе биде во првиот, најсилен барабан. Нашите конкуренти  за новата сезона вардарки ќе ги дознаат на 30 јуни во Љубљана. Ќе се формираат четири групи со по четири екипи. Потенцијалните ривали на Вардар доаѓаат од другите барабани. ЖРК  Вардар ќе со ловот на европскиот врв ќе почне на почетокот на октомври, а групната фаза се игра во октомрви и ноември, главната од крајот на јануари до почетокот на март 2018.

Термини за играње натпревари во групната фаза:
1 коло: 6-8 октомври 2017
2 коло: 13-15 октомври 2017
3 коло: 20-22 октомври 2017
4 коло: 3-5 ноември 2017
5 коло: 10-12 ноември 2017
6 коло: 17-19 ноември 2017