Tuesday ,25 June 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Младите вардарки ги започнаа подготовките
Младите вардарки ги започнаа подготовките

Младите вардарки ги започнаа подготовките

Вчера, по крајот на летната пауза своите подготовки ги стартуваа кадетките на ЖРК Вардар. Тренерскиот двоец, Платон Анжела и Марија Папуџиева  го имаа “првиот час“ со младите надежи на црвено-црниот тим.

Оваа екипа претрпе одредени измени оваа лето, дел од девојките заминаа во првиот тим на Вардар, а три преминаа во нови клубови. Сепак атмосферата е на ниво, се работи вредно, веќе има неколку нови имиња кои го збогатија ростерот. Остануваат дел од претходниот „костур“,  нови млади и надежни девојки пристапуваат. Наскоро нивниот број ќе се зголеми, се прави одлична млада и конкурентна екипа.

Исто така Вардар објави информација дека прима нови девојки родени 2006, 2007 и 2008 во овој тим. Повеќе детали на следниот линк!