Sunday ,14 April 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > Генерациите на Фк Вардар родени 2003 и 2004 на меѓународен турнир во Благоевград
Генерациите на Фк Вардар родени 2003 и 2004 на меѓународен турнир во Благоевград

Генерациите на Фк Вардар родени 2003 и 2004 на меѓународен турнир во Благоевград

Генерациите на Фк Вардар родени 2003 и 2004 година,беа учесници на силен меѓународен турнир кој се одржа во Благоевград(Бугарија).

-Екипата на Фк Вардар 2003 на турниров ги остварија следните резултати:

1.Вардар-Ботев Пловдив 1:0

2.Вардар-Левски  0:2

3.Вардар-Ц.Ѕвезда 0:0

4.Вардар-Пирин 3:0

5.Вардар-Ботев Пловдив 0:2

-Генерацијата на Вардар родени 2004 година ,ги забележаа овие резултати:

1.Вардар-Ботев Пловдив 1:1

2.Вардар-Левски 1:2

3.Вардар-Ц.Ѕвезда 3:3

4.Вардар-Арис 4:0

5.Вардар-Ботев Пловдив 2:2 (пенали 3:4)

Двете генерации на крајот од турниров,завршија на шестото место,што е успех бидејќи играа со многу квалитетни екипи.Екипата на Црвена Ѕвезда беше прва во својата генерација(2003) и Војводина кај генерација родени 2004 година.

08.09.2014

Leave a Reply