Sunday ,26 May 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Прв тим > Михајло Костиќ еден од најзаслужните за добриот старт на ФК Вардар

Михајло Костиќ еден од најзаслужните за добриот старт на ФК Вардар

Србинот Костиќ кој исто така се приклучи на експедицијата во Австрија,е еден од најзаслужните за добрата физичка подготвеност на екипата во првите две кола.Како и што се очекуваше ФК Вардар доби на сила таму каде што можеби минатата сезона највеќе фалеше,тоа беше физичката подготвеност на фудбалерите.

kosta

Како што можевме да видиме во минатат сезона проблемот беше јасен,фалеше кондициска подготвеност на екипата во второто полувреме на скоро секој меч.

Оваа сезона по воведните две кола,забележуваме  дека тој проблем треба да биде минато,и со големата професионалност на кондицискиот тренер Костиќ,фудбалерите да имаат одличен меч во текот на сите 90митути,со многу трчање и агресивност кон противникот.

Leave a Reply