Saturday ,25 May 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > У-19 > Подготвителни натпревари на Фк Вардар(У 19) пред почетокот на сезоната
Подготвителни натпревари на Фк Вардар(У 19) пред почетокот на сезоната

Подготвителни натпревари на Фк Вардар(У 19) пред почетокот на сезоната

Резултатите од подготвителните натпревари на момците на Петар Ѓеоргиевски се следниве:

1.ФК Вардар-Фк Гостивар 3:0
2.Фк Вардар-Шкендија 3:3
3.ФК Вардар-Фк Работнички 2:1 ( М.Матиќ и З.Недевски)
4.ФК Вардар-Фк ССК Драчево 3:1( Ѓорѓи Малов(2) и Стефан Ѓеоргиевски

Шампиони во својата генерација на “Скопје куп 2014“ со следниве резултати:
1.ФК ВАРДАР-Фк Војводина 2:2 (Петар Петковски и Сабахудин Аломеровиќ)
2.ФК Вардар-Фк Академија Пандев 0:0
3.ФК Вардар-Град Скопје 4:0 (Стефан Василевски,Ѓорѓи Малов,Сабахудин Аломеровиќ, и Имран Абази).
4.ФК Вардар-Фк Славија Софија 2:0 ( С.Аломеровиќ и П.Петковски).
1/2 ФК Вардар-Фк Шкендија 3:2 (С.Аломеровиќ,Т. Велковски, и П.Петковски)
ФИНАЛЕ:ФК ВАРДАР-Фк Војводина 1:0 (Сабахудин Аломеровиќ)

27.08.2014

Leave a Reply