Friday ,19 April 2019
Последни:
Home > Историја > Среќен роденден легендо!

Среќен роденден легендо!

10403639_777488789012804_6531158720409238859_n                                             Фото:fkvardar.mk

Со право се вели дека Кочо е дете на Вардар, со само 12 години Кочо почна да тренира во Вардар, и беше наречен мегу најголемите таленти  кој некогаш играл во Вардар.

Во 1964 прв пат ги облече копачките, и го облече Вардаровиот пионерски дрес.
Преку 600 натпревари во дресот на Фк Вардар, вистинска легенда, повеќе години беше и капитен на фудбалскиот клуб Вардар!

Кога ја заврши фудбалската кариера, не се откажа од Вардар, туку своите знаења и искуства им ги пренесуваше на помладите деца на Вардар.

Вистинска легенда, Среќен роденден легендо Вардарова !