Friday ,19 April 2019
Последни:
Home > Историја > За жал не напушти Тодоровски член на златната генерација на Вардарци од 1987 година
За жал не напушти Тодоровски член на златната генерација на Вардарци од 1987 година

За жал не напушти Тодоровски член на златната генерација на Вардарци од 1987 година

За жал пред 10сетина дена не напушти еден од златната генерација која ја покори Југословенската фудбалска лига во 1987година Тодоровски. Тој во таа натпреварувачка историска сезона запиша зад своето име 12 настапи во црвено-црниот свет Вардаров дрес.

Вардар во 1987 година имаше златна генерација, врвни играчи, кои го носеле дресот на Вардар. Неколку од нив беа и Панчев, Мирко Петров, Канатларовски, Чедомир Јаневски, Слободан Горачинов, Јовче Џипунов, Васил Рингов, Тони Савевски, Благојче Тодоровски, и многу други.

Повеќе меѓу нас не е Благојче Тодоровски, истиот за жал почина и се пресели во вечноста на 21.04.2015 . Вечна ти слава Благојче .