Thursday ,25 July 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Список на повикани кошаркари за репрезентација до 16 години, има 5 вардарци
Список на повикани кошаркари за репрезентација до 16 години, има 5 вардарци

Список на повикани кошаркари за репрезентација до 16 години, има 5 вардарци

Кадетската машка репрезентација ова лето ќе ги брани националните бои на Македонија на Европското првенство (дивизија А) закажано за периодот од 12. август до 20. август во нашиот главен град Скопје.
Предводникот на оваа репрезентација на кошаркари до 16 години, Андреј Апостолски Лечиќ, излезе со поширокиот список на повикани кошаркари на кои ќе смета во подготвителниот период. Кошаркарите ќе бидат селектирани пред официјалниот собир.

Селективниот тренинг ќе се одржи во вторник (14. јуни) во СРЦ Кале (голема сала).

ГРУПА 1 – 13:00 – 14:30 часот

 1. Aндреј Чадамов – Еуроникел
 2. Карло Димевски – Феникс
 3. Теодор Ѓуровски – Вардар
 4. Мирза Шакировиќ – Вардар
 5. Мартин Стојановски – ФМП
 6. Атанасиј Трајанов – Водно санс
 7. Марко Стефановски – Феникс
 8. Андреј Стојановски – Феникс
 9. Горазд Митев – Работнички
 10. Берр Абди – Tетова Булс
 11. Габриел Петровски – ТФТ
 12. Илин Најков – Вардар
 13. Лука Антиќ – Феникс 2010
 14. Сергеј Петровиќ – ФМП
 15. Марко Петровиќ – Работнички
 16. Maрко Димковски – Куманово

ГРУПА 2 – 14:30 – 16:00 часот

 1. Сергеј Младеновски – Вардар
 2. Даријан Трајковски – Вардар
 3. Дино Лазарев – Дино Баскет
 4. Никола Поповиќ – ФМП
 5. Бојан Димитриев – Ангели
 6. Арт Шабани – Црн Дрим
 7. Дамјан Ивановски  – Водно санс
 8. Малик Тачи – Чаир
 9. Лука Марјановиќ – Водно санс
 10. Марио Симиќ – Работнички
 11. Доријан Ивановски  – Италија
 12. Андреј Белески – Мзт
 13. Марко Димитровски – Феникс
 14. Ведран Митревски – Вибас
 15. Стефан Божиновски – Гостивар