Friday ,19 July 2019
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Петтиот зимски турнир „Еден живот, една љубов″ ќе се одржува од 15 до 18 јануари
Петтиот зимски турнир „Еден живот, една љубов″  ќе се одржува од 15 до 18 јануари

Петтиот зимски турнир „Еден живот, една љубов″ ќе се одржува од 15 до 18 јануари

Петтиот зимски турнир ќе се одржува од 15 до 18 јануари годинава и во спортскиот центар „Јане Сандански”. Ракометната академија на Вардар веќе  создаде традиција за најмладите ракометари во земјава преку организацијата на популарно препознатливиот зимски турнир „Вардар-Еден живот, една љубов″.

Екипите и годинава се натпреваруваат во машка конкуренција во категориите родени 2004/2005, 2006/2007 и 2008/09, додека девојките се присутни во старосната категорија 2006/2007. Пионерите на Вардар предводени од тренерот Зоран Петковски ќе се натпреваруваат во категоријата родени 2004/05.  Годинава на турнирот за првпат ќе има и  гости кои не се дел од нашата Академија, Ракометниот клуб Аеродром. По завршувањето на зимскиот распуст за учениците, ќе се одржи и зимскиот турнир во мини – ракомет за децата родени 2010 година и помали.