Tuesday ,18 December 2018
Последни:
Home > ЖРК Вардар > (Фотогалерија) Доделени екипните и поединечните награди на најуспешните во генер.2006/07 кај дамите и момците на зимскиот вардаров турнир
(Фотогалерија) Доделени екипните и поединечните награди на најуспешните во генер.2006/07 кај дамите и момците на зимскиот вардаров турнир

(Фотогалерија) Доделени екипните и поединечните награди на најуспешните во генер.2006/07 кај дамите и момците на зимскиот вардаров турнир

Вчера во салата “Кале“ се одигра финалниот ден на зимскиот турнир “Еден живот, една љубов кај генерација родени 2006 и 2007 година. Ги добивме победниците во машка и женска категорија во оваа генерација. По крајот на турнирот беа доделени екипните и поединечните награди на учесниците.

1

РК Преспа од Ресен е освојувач на турнирот “Вардар, еден живот, една љубов“ во машкиот дел. Избраниците на Иван Ангелковски во големото финале ја победија екипата на РК Бисинов од Велес, “бронзен тим“ кај момците беше екипата на РК Будимир Вардар. Кај дамите првото место е за екипата на РК Кале Вардар од Кичево, второто за Ѓорче Петров, додека третото место и припадна на екипата на Опш.Кисела Вода Вардар. Заслужено освоен турнир за РК Кале кој имаше пет победи од исто толку одиграни натпревари на турнирот, на кој се натпреваруваа вкупно шест екипи.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 15s

s2 s3 s4 s5 s6 s7 s8 s9 s10

n2 n3 n4 n5 n6 n7 n8 n9 n10

17 18 19 20 21 22 23 24 25 26