Tuesday ,28 May 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Ракометните клубови на Вардар домаќини на младински меѓународен турнир.
Ракометните клубови на Вардар домаќини на младински меѓународен турнир.

Ракометните клубови на Вардар домаќини на младински меѓународен турнир.

Екипите на Рк и Жрк Вардар во периодот од 14-18 јануари ќе бидат организатори на голем младински турнир кој ќе се одигра во Скопје.Досега има пријавено 21 ракометна школа,односно вкупно 75 екипи кои ќе се натпреваруваат во следниве категории:

96/97-јуниори
98/99-кадети
00/01-пионери
02/03-млади пионери
04/07-почетници
04/07-почетници (мини ракомет)

Натпреварите ќе се играат на три локации во четири сали,во двете сали во СЦ „Јане Сандански“, во СРЦ Кале и во ОУ „Круме Кепески“ во Кисела Вода.

Ваквите манифестации се од големо значење за сите млади ракометари и ракометарки,преку кои стекнуваат искуство и стекнуваат големи пријателства.

11.01.2015

Leave a Reply