Friday ,19 April 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Ангеловска Ива минува од кадетскиот тим на Вардар во сениорскиот на Спартак
Ангеловска Ива минува од кадетскиот тим на Вардар во сениорскиот на Спартак

Ангеловска Ива минува од кадетскиот тим на Вардар во сениорскиот на Спартак

Кадетскиот тим на ЖРК Вардар како што кажавме даде многу сениорки ова лето, веќе во првиот тим на црвено-црните има прекоманда на 5-6 девојки. Две девојки претходно заминаа во сениорските тимови на  Металург и Аеродром, а сега и една ракометарка заминува во сениорскиот тим на Спартак.

Ива Ангеловска ја менува средината, таа од кадетската црвено-црна екипа ќе мине во редовите на тимот од Кисела Вода. Брзоногото крило ќе биде дел од сениорскиот тим на Спартак за новата натпреварувачка сезона. Редакцијата на Вардар фанс и посакува многу успех во краиерата на Ангеловска.