Tuesday ,23 July 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Куглање: Вардар го совлади Макпетрол-Б, Димитровски со 599
Куглање: Вардар го совлади Макпетрол-Б, Димитровски со 599

Куглање: Вардар го совлади Макпетрол-Б, Димитровски со 599

Вчера во кугларницата „Мусандра“  се одигра дуел од Македонската кугларска лига, во истиот Вардар-А беше домаќин на вториот тим на Макпетрол. На оваа средба црвено-црните дојдоа до победа со високи 6-2.

0

За нас на почетокот поентираа Саша Јанковиќ (557) и најдобриот вардарец оваа сезона Димитар Димитровски (599). Покрај нив за нас поенитираа Дарко Димитровски (559) и Драги Ѓорѓиевски  (518). По одиграните шест дуели имавме предност од 4-2, победивме со 6-2 бидејќи ние соборивме 3226 „дрва“ наспроти 3155 на жолто-синиот Б-тим. Вардарци освоја 13 сета, а Макетрол 11.

2 4 9