Tuesday ,23 July 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Завировски со добар настап на Охрид Трчат (21.097)км
Завировски со добар настап на Охрид Трчат (21.097)км

Завировски со добар настап на Охрид Трчат (21.097)км

Во недела на 4 јуни во Охрид традиционално по 7 пат се одржа атлетската манифестација Охрид Трчат. На програмата беа 2 трки на 5км и полумаратон 21.097км. Свое учество зедоа околу 1800 натпреварувачи од 27 држави.

received_960437498717680

Единствен наш претставник беше Петре Завировски. На катастрофални амбиентални услови за трчање, многу топло со силно сонце нашиот Завировски истрча солидна трка. Патеката во Охрид не е брза бидејки 2 пати се трча до горна порта.

Завировски успеа 21 километарската патека да ја претрча за 1:33:17. Полека, но сигурно ја бруси формата за вториот дел на сезоната. Во овој период јуни и јули Завировски нема да настапува. Ќе одработи подготовки за вториот дел на сезоната. Некаде во август ќе започне со настапи.