Monday ,22 April 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Завировски влегува во добар ритам, добра трка во Струга
Завировски влегува во добар ритам, добра трка во Струга

Завировски влегува во добар ритам, добра трка во Струга

На 21 мај во Струга градот на поезијата се одржа по трет пат трка на поезија во должина од 5км и 10км

Петре Завировски беше единствен наш претставник на Трка на Поезијата – Poetry Run која. Тој успеа да истрча одлична трка беше 2 минути побрз од пред 2 недели на Skopje Run овој пат патеката долга 10км ја мина за 39:17 минути. По серијата на повреди Завировски влегува во одличен ритам. Во следниот период можеме да очекуваме враќање и подобрување на неговите резултати во споредба со претходната сезона.

received_801969628012359

До 7км од трката Александар Кираџиев го пејсираше ритамот на Завировски и со тоа му помогна да извади макдимум од себе. Потоа Завировски профолжи сам и успеа за само 2 недели да спушти 2 минути на трка на 10км

На 4 јуни Завировски ќе трча 21км во Охрид на Охрид Трчат. Во моментов не е во формата од претходната сезона. Но брзо се подобрува и влегува во ритам, за брзо можеме да очекуваме одлични резултати.