Tuesday ,16 October 2018
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Комплетирано третото коло во женскиот дел на ракометната “Јуниор“ лигата
Комплетирано третото коло во женскиот дел на ракометната “Јуниор“ лигата

Комплетирано третото коло во женскиот дел на ракометната “Јуниор“ лигата

Изминативе два викенди се одигра третото коло во женскиот дел на “Јуниор“ лигата. На програмата беа натпревари кај генерацијата родени “2004/05“ и “2006/07“ година. Во двете возрасни генерации после три одиграни кола, првото место на табелата го држи РК Кале од Кичево.

Резултати и табела, кај генерацијата 2004/05.

РК НОВО ЛИСИЧЕ ВАРДАР – РК ДЕЛЧЕВО ВАРДАР 18:25 (08:10)

РК ВАРДАР ДБ – РК ВАРДАР ВИНИЦА 20:10 (12:06)

РК АСОВИ ВАРДАР – РК ОПШ.КИСЕЛА ВОДА ВАРДАР 14:20 (07:10)

РК КАЛЕ КИЧЕВО ВАРДАР – РК ДРАЧЕВО ВАРДАР 24:04 (14:03)

РК ФИЛИП ВАРДАР (слободни).

 

ТАБЕЛА
одиграни победи нерешено изгубени бодови гол разлика
1 РК КАЛЕ ВАРДАР 3 3 0 0 9 +57
2 РК ВАРДАР ДБ 3 2 1 0 7 +22
3 РК ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА ВАРДАР 3 2 1 0 7 +7
4 РК ДЕЛЧЕВО ВАРДАР 2 2 0 0 6 +28
5 РК ВИНИЦА  ВАРДАР 3 2 0 1 6 +21
6 РК НОВО ЛИСИЧЕ  ВАРДАР 2 0 0 2 0 -8
7 РК  ФИЛИП ВАРДАР 2 0 0 2 0 -33
8 РК  АСОВИ ВАРДАР 3 0 0 3 0 -33
9 РК ДРАЧЕВО  ВАРДАР 3 0 0 3 0 -61
 

Резултати и табела кај генерацијат 2006/07.

РК КАЛЕ ВАРДАР – РК ОПШ.КИСЕЛА ВОДА ВАРДАР 08:05 (03:03)

РК НОВО ЛИСИЧЕ ВАРДАР – РК ДЕЛЧЕВО ВАРДАР 06:14 (04:07)

 

1 РК КАЛЕ ВАРДАР 3 3 0 0 9  +19

2 РК ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА ВАРДАР 3 2 0 1 6  +9

3 РК ДЕЛЧЕВО ВАРДАР 3 1 0 2 3  +3

4 РК НОВО ЛИСИЧЕ ВАРДАР 3 0 0 3 0  -31