Monday ,04 March 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Втор тим > Селекторот Симовски повика 8 девојки од ЖРК Вардар за сениорската репрезенација
Селекторот Симовски повика 8 девојки од ЖРК Вардар за сениорската репрезенација

Селекторот Симовски повика 8 девојки од ЖРК Вардар за сениорската репрезенација

Новиот селекторот Симе Симовски на сениорската женска репрезенација за следните двата квалификациски мечеви на македонската  репрезентација повика  19 ракометарки. На спискот од 19 девојки се најдоа и  8 ракометарки на црвено- црните.

На 1 октомври во СРЦ Кале ќе биде првиот собир. Сите тренинзи ќе се одвиваат во салата Кале се до заминувањето во  Бар- Црна Гора. Симевски со овој список на девојки покажа дека сака да ја подмлади А-селЕкцијата, а воедно им укажа доверба на неколку млади репрезенативки кој беа дел од ЕП во Валесија каде Симовски беше нивни предводник.

Список на повикани ракометарки
ГОЛМАНИ:
1. Антиќ Наташа ЖРК МЕТАЛУРГ
2. Петковска Драгана ЖРК ВАРДАР
3. Серафимова Матеа ЖРК МЕТАЛУРГ
4. Ладева Нина ЖРК ВАРДАР

КРИЛА:
5. Саздовска Јована ЖРК МЕТАЛУРГ
6. Митова Сара ЖРК ВАРДАР
7. Нолевска Наташа ЖРК ВАРДАР
8. Ристовска Сара ЖРК ВАРДАР

БЕКОВИ:
9. Јовановска Дајана ЖРК МЕТАЛУРГ
10. Керамичиева Теодора ЖРК ВАРДАР
11. Тодоровска Ангела ЖРК ВАРДАР
12. Белеска Андреа ЖРК МЕТАЛУРГ
13. Ливриниќ Елена ЖРК МЕТАЛУРГ
14. Ѓорѓиевска Душица МУРАТ ПАША БЕЛ -ТУРЦИЈА
15. Стојановска Симона ЖРК ВАРДАР
16. Десподовска Зорица TUS WEIBERN -ГЕРМАНИЈА
17. Ѓорѓиевска Елена РК БАЈА МАРЕ-РОМАНИЈА

ПИКЕРИ:
18. Николиќ Марија ЖРК МЕТАЛУРГ
19. Гакидова Ивана ДХК БАНИК МОСТ – ЧЕШКА