Sunday ,16 June 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > ЖРК Вардар состав за сезоната 2019/2020

ЖРК Вардар состав за сезоната 2019/2020

vardarki-kompletni-na-treninzite-se-tempira-formata-za-pochetokot-na-prvenstvoto-14989-1

Голмани: Јована Трајкоска, Симона Грујовска и  Андреа Илиќ.

Пикери: Ивана Џатевска, Катерина Дамјановска и Јана Паковска.

Крила: Сара Миновска, Стефанија Ѓорѓиевска, Бојана Диневска (капитен), Ивона Трпевска, Ива Јаковчевска и Васевска Златица.

Бекови: Ана Марија Коларовска, Ана Марија Божиновска, Кети Ангеловска,  Ангела Костовиќ, Милица Николиќ, Марија Гоцевска, Марија Галевска, Ангела Гроздановска, Седлоска Андреа и Теодора Стаменкова.

Тренер:  Драгана Ристова,

Помошник: Билјана Црвенковска, тренер на голмани: Александар Царчев.