Friday ,19 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Иван Ников:Задоволен сум од постигнатите резултати на целиот тим.
Иван Ников:Задоволен сум од постигнатите резултати на целиот тим.

Иван Ников:Задоволен сум од постигнатите резултати на целиот тим.

Кошаркарскиот клуб на Вардар генерација 2000 беа учесници на турнир во организација на IBC basketball Белград,каде го освоија второто место.На турнирот учествуваа 10 екипи поделени во три групи.Првите три места ги освоија екипи од Македонија Скопје. Квиско (прво место), Вардар (второ), Јуниор (трето).

Резултатите на Вардар во групата се следниве:

1.  Партизан-Вардар 76:92

2.Вардар –Квиско 55:44

3.Спорт Кидс-Вардар 58:71

1/2 Вардар – MNE team 55:31

Финале: Квиско-Вардар 77:65

- На турнирот си поминав многу убаво.Задоволен сум од постигнатите резултати на целиот тим. Пречекот беше добар. На турнирот имаше квалитетни екипи и имаше другарување со останатите екипи. Овој турнир за мене претставува големо искуство за понатаму,изјави членот на КК Вардар Иван Ников за нашиот сајт.

Тренер на оваа генерација е Владимир Мирковски.

06.12.2014

Звонко Ивановски

 

Leave a Reply