Sunday ,16 June 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Честит Илинден
Честит Илинден

Честит Илинден

ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН МАКЕДОНЦИ … На денешен ден далечната 1903 година во срцето на моќната отоманска империја една мала организација реши да го оствари историскиот сон на еден народ своја самостојна држава.

Храбрите иако малубројни Комити на денешен ден го отпочнаа Илинденскиот востание. Денес тоа свето име го носиме ние навивачите на Вардар, кои се трудиме да го оправдаме тоа свето име кое асоцира на Македонија на патриотизам.