Tuesday ,25 June 2024
Последни:
Home > Uncategorized > (ФОТО) Доделени признанијата за идеaлниот тим кај девојките во Јуниор лигата
(ФОТО) Доделени признанијата за идеaлниот тим кај девојките во Јуниор лигата

(ФОТО) Доделени признанијата за идеaлниот тим кај девојките во Јуниор лигата

Викендов се одигра завршниот турнир за девојки во рамки на Вардар Јуниор лигата. Екипата на Будимир во финалето го совлада РК Делчево, тимот на РК Кале Вардар Кичево беше “бронзен“. По завршувањето на финалето покрај на првите три екипи признанија беа доделени и на идеалната постава на овој турнир.  Таа изгледа вака:

Голман: Сара Илиоска ( РК Кале)

Голман: Сара Илиоска ( РК Кале)

 

 

Д.Крило: Софина Лелчевска (Будимир)

Д.Крило: Софина Лелчевска (Будимир)

 

Пикер: Ива Стојановска ( РК Кале)

Пикер: Ива Стојановска ( РК Кале)

Л.Крило: Галена Димчевска (Будимир)

Л.Крило: Галена Димчевска (Будимир)

С.Бек: Јана Петроска (Делчево)

С.Бек: Јана Петроска (Делчево)

Д.Бек:  Миа Маринчов (Ново Лисиче)

Д.Бек:  Миа Маринчов (Ново Лисиче)

Л.Бек: Стефани Ристиќ (Будимир)

Л.Бек: Стефани Ристиќ (Будимир)