Tuesday ,28 May 2024
Последни:
Home > Uncategorized > ЖКК Вардар во 1.коло против МЗТ Аеродром

ЖКК Вардар во 1.коло против МЗТ Аеродром

На заеднички состанок со претставниците на раководството на федерацијата, Здружението на клубовите од Првата лига-жени ги утврди натпреварувачките броеви за новата натпреварувачка сезона 2021/2022

Учесниците во најквалитетното натпреварување, односно во групата „А“ ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.Пробаскет

2.МЗТ Скопје Аеродром

3.Крива Паланка

4.Работнички

5.Струга 2005

6.Бадел 1862

7.Вардар

8.Баскет КАМ

Согласно со Бергеровиот систем за осум екипи-учесници во натпреварувањето, во првото првенствено коло од Првата лига-жени во сезоната 2021/2022, група „А“, предвидено за 9. октомври, ќе играат:

Баскет КАМ – Пробаскет

МЗТ Скопје Аеродром – Вардар

Бадел 1862 – Крива Паланка

Работнички – Струга 2009

Учесниците во најквалитетното натпреварување, односно во групата „Б“ ги добија следните натпреварувачки броеви:

1.Риниа

2. Мега баскет

3.Патриот

4.Шкупи

5.Гостивар

6. Куманово

7.Гризли

8.Пантери

9. Трокал

10.Тим Арена

Согласно со Бергеровиот систем за десет екипи-учесници во натпреварувањето, во првото првенствено коло од Првата лига-жени во сезоната 2021/2022, група „Б“, предвидено за 16. октомври, ќе играат:

Риниа – Тим Арена

Мега Баскет – Трокал

Патриот – Пантери

Шкупи – Гризли

Гостивар – Куманово